Naši volonteri u akciji Crvenog Krsta


  11.05.2014. - 21:36 | diana

U okviru Nedjelje Crvenog krsta organizovana je akcija "Vaše malo, nekome puno" u saradnji OO Crvenog krsta i kompanije Roda i Laković. Akciju prikupljanja pomoći za socijalno ugrožene porodice pomogli su učenici naše škole svojim volonterskim radom.

Revijalni meč mladih šahista


  11.05.2014. - 08:50 | diana


Revijalni meč između mladih šahista Resursnog centra za sluh i govor “Dr Peruta Ivanović” iz Kotora i Osnovne škole “Narodni heroj Savo Ilić” iz Dobrote odigran je juče na dobrotskom šetalištu.
Prvi dio meča igran je po pravilima ubrzanog šaha, dok se u drugom dijelu koristio veliki baštenski šah.
U takvim uslovima bolje su se snašli osnovci iz Dobrote koji su ostvarili prednost u oba kruga (4:1 i 3:2), pa je meč završen njihovom pobjedom ukupnim rezultatom 7 : 3.
Nadmetanje mladih šahista privuklo je pažnju brojnih prolaznika koji su sunčano subotnje jutro provodili u šetnji.
Priredbi je prisustvovao i višestruki šampion Crne Gore šahovski majstor Momčilo Ćetković.
On je iskoristio priliku da mladim takmičarima prenese dio znanja i bogatog šahovskog iskustva.
Organizator priredbe bio je šahovski klub “Kotor”, a sponzor kafe-picerija “Mondo” iz Dobrote.


Treća nagrada za Mašu Radovanović na 8. međunarodnom festivalu dječije poezije „Dječije carstvo Mikrofin 2014.“


  03.05.2014. - 12:55 | diana

 photo Untitled_zps0eea421d.jpg

Na 8. međunarodnom festivalu dječije poezije u Banja Luci „Dječije carstvo Mikrofin 2014.“, održanom 24. i 25. aprila u Banja Luci, Maša Radovanović, učenica naše škole, predstavila se pjesmom „Bojiš li se mraka“ i osvojila treću nagradu, a dobitnica je i „Zlatnog ključa“ grada Banja Luke.
Ove godine primljen je najveći broj radova od kako festival postoji – preko 5000 radova, a na konkurs se odazvalo blizu 3500 malih pjesnika. "Dječije carstvoje jedina manifestacija ovog tipa koji se održava u Bosni i Hercegovini. “Dječije carstvo” je svojom veličinom, brojnošću učesnika i kvalitetom steklo ugled, kako među djecom i školama, tako i među piscima i kulturnim radnicima, ne samo u RS i BiH, nego i u cijelom regionu. Manifestacija Dječije carstvo je potpisala sporazume o saradnji sa manifestacijama: “Zmajeve dečije igre” iz Novog Sada, Susreti pisaca za djecu “Vezeni most” – Tuzla, “Sarajevski dani poezije” – dječiji program – Sarajevo, Festival pjesnika za djecu “Bulka” – Crvenka, Dječiji program “Ratkovićevih večeri poezije” – Bijelo Polje, “Festival humora za djecu” – Lazarevac, “Susreti pod starom maslinom” – Bar, te “Festival dječije knjige” Sliven – Bugarska. Organizator manifestacije je udruženje “KultArt, koje je osnovano u Banjaluci 2006. godine s ciljem da podstakne pjesništvo među učenicima osnovnih škola u regionu, da im omogući susrete sa afirmisanim dječijim pjesnicima i međusobno druženje i razmjenu iskustava.


Sportski uspjesi naših učenika


  19.04.2014. - 09:47 | diana

Učenici Osnovne škole „Narodni heroj Savo Ilić” iz Dobrote su na opštinskim sportskim igrama osnovnih škola osvojili prva mjesta u fudbalu, košarci (muškoj i ženskoj konkurenciji), šahu i atletici.
Sportski timovi dobrotske škole plasirali su se na regionalna takmičenja u Herceg Novom i Baru.
Mladi atletičari su već osvojili prvo mjesto i obezbjedili učešće na državnom takmičenju. Memtori sportskih ekipa su Kristina Milošević i Jelena Borozan, profesorice fizičkog vaspitanja.


EKO PATROLA -ČUVARI ZDRAVLJA I OKOLINE


  17.04.2014. - 10:22 | diana

U našoj školi formirana je Eko patrola učenika koja ima za cilj očuvanje zdravlja i okoline, kao i jačanje ekološke svijesti naših građana. Rad Eko patrole škole usmjeren je naročito na školsko okruženje u kojem borave naši učenici. Upozorenja Eko patrole se odnose na nemar i nepažnju građana koji u okruženju školskog dvorišta bacaju otpatke ili zapale cigar. Ovim putem molimo sve građane koji posjećuju našu školu da prihvate dobronamjerna upozorenja Eko patrole učenika u cilju očuvanja naše životne sredine.OBUKA NENASILNE KOMUNIKACIJE PO PROGRAMU "RIJEČI SU PROZORI, A NE ZIDOVI"


  08.04.2014. - 12:57 | diana


Od 4. do 6.aprila u OŠ “Narodni Heroj Savo Ilić” u Dobroti održan je prvi dio šestodnevne obuke nastavnika iz nenasilne komunikacije po pogramu “Riječi su prozori, a ne zidovi.” U obuci učestvuje 25 nastavnika iz pet osnovnih škola sa područja opštine Kotor. Drugi dio obuke biće održan od 11. do 13.aprila u istoj školi. Obuka je organizovana u sklopu projekta “Nenasilna komunikacija u crnogorskom osnovnom obrazovanju” čiji je autor psihološkinja Ranka Šarenac. Realizaciju projekta podržao je Institut za Otvoreno Društvo (Open Society Institute). Cilj projekta je da se nastavnicima i roditeljima, članovima Savjeta roditelja, predstave osnove nenasilne komunikacije, kao i da se nastavnici osposobe da organizuju radionice nenasilne komunikacije za učenike. Dugoročni cilj je smanjenje ne samo fizičkog nego i verbalnog nasilja kako u školi tako i u porodici. U sklopu projekta predviđa se i uspostavljanje kontakta sa nastavnicima iz osnovne škole u Stokholmu (Švedska) koja je zasnovana na principima nenasilne komunikacije. Integralni program obuke za nastavnike traje 6 dana. Radionica za roditelje biće održana u junu ove godine.


Nagrađena pjesma Maše Radovanović


  31.03.2014. - 11:24 | dianaNa 36. Limske večeri dječje poezije PRIBOJ 2014, Maša Radovanović, učenica OŠ „Narodni heroj Savo Ilić” Dobrota, plasirala se među pet finalista, a njena pjesma „Kako li je notama” proglašena je za najmaštovitiju na festivalu. Na ovom konkursu je pristiglo ukupno 598 radova iz 34 grada Srbije i Crne Gore. Vrijednu nagradu dobila je od Prosvjetnog pregleda Srbije. Mentorka nagrađene učenice je profesorica Smilja Sindik.


Priredba prvaka povodom proslave 8. Marta


  15.03.2014. - 19:33 | dianaNagrađeni učesnici literarnog konkursa na temu ''Tako je govorio mladi princ Rastko, Sveti otac Sava''


  29.01.2014. - 09:18 | diana

Na literarnom konkursu u osnovnim školama, u čast i slavu Svetog Save, koje je raspisalo Srpsko prosvjetno i kulturno društvo «Prosvjeta», na temu ''Tako je govorio mladi princ Rastko, Sveti otac Sava'', proglašeni su i nagrađeni najbolji radovi. Po mišljenju žirija, književnika i profesora književnosti Nikole Malovića, pjesnikinje i književnice za djecu, Snežane Vukićević – Čvoro, i profesorice književnosti i prevodioca Zagorke Zečević, prva nagrada za poeziju pripala je Isidori Nikolić, učenici sedmog razreda O.Š. „Narodni heroj Savo Ilić" - Dobrota. U oblasti proze prva nagrada pripala je Veljku Hercegovac, učeniku osmog razreda O.Š. „Drago Milović" - Tivat, dok dvije ravnopravne druge nagrade dijele Dejana Nikolić, učenica šestog razreda O.Š. „Narodni heroj Savo Ilić" - Dobrota i Irina Srdić, učenica O.Š. „Njegoš" - Kotor. Učenici su nagrađeni ''Prosvjetinim'' poveljama i knjigama.


Idi na stranicu  [1] 2 3 ... 24 25 26