Započeli seminari čiji su autori nastavnici i profesori naše škole


  27.11.2015. - 10:00 | diana

Započela je realizacija programa, autora iz Osnovne škole "Narodni heroj Savo Ilić", koji su akreditovani od strane Zavoda za školstvo i nalaze se u Katalogu stručnog usavršavanja za 2015/16. godinu.

U periodu od 7. novembra do 8. novembra održani su seminari u osnovnim školama u Pljevljima i Beranama.
Nazivi održanih seminara:

1. "Online multimedijalni plakati u nastavi kao zamjena za hamer plakate" održan u periodu od 7.11. do 8.11. u OŠ "Boško Buha" u Pljevljima sa 22 učesnika.

2. "Igrom do znanja naših malih prvaka" održan 7. novembra u OŠ "Radomir Mitrović" u Beranama, sa 20 učesnika i 8. novembra u OŠ "Boško Buha" u Pljevljima sa 42 učesnika.

Trenutno su u fazi realizacije i sljedeći seminari koji se održavaju putem online Moodle platforme:
  • Online multimedijalni plakati u nastavi kao zamjena za hamer plakate;
  • Primjena Web alata Kubbu i Photoscape za kreairanje online kvizova,fleš karti, ukrštenica i kreativnih bojanki u razrednoj nastavi;
  • Fizičko vaspitanje u nižim razredima: motivacija, značaj i organizacija;
  • Učenički portfolio u nastavi fizičkog vaspitanja kroz formiranje ličnog kartona učenika;
  • Igrom do znanja naših malih prvaka


Stručno usavršavanje nastavnika


  27.11.2015. - 09:21 | diana

U okviru školske ICT obuke, koju vodi ICT koordinatorka Dijana Milošević, nastavnici i profesori Osnovne škole "Narodni heroj Savo Ilić" prijavili su 6 programa na Konkursu za izbor programa stručnog usavršavanja nastavnika u školskoj 2015/2016. godini.


Odlukom o izboru programa stručnog usavršavanja nastavnika za školsku 2015/2016. godinu, br.: 04-5-1360, od  15. VII 2015. godine, Nacionalni savjet za obrazovanje potvrdio je izbor svih prijavljenih programa obuke.

Svi programi su podržani od JU OŠ "Narodni heroj Savo Ilić".

Seminari se održavaju online putem Moodle platforme i neposredno.

Spisak seminara akreditovanih od strane Zavoda za školstvo koji se nalaze u Katalogu stručnog usavršavanja za 2015/16. godinu,  autora iz Osnovne škole "Narodni heroj Savo Ilić":


OBLAST I NAZIV PROGRAMA

AUTORI

III TEHNOLOGIJA
77. Primjena Web alata Kubbu i Photoscape za kreairanje online kvizova,fleš karti, ukrštenica i kreativnih bojanki u razrednoj nastaviBiljana Borozan,
Milica Bigović
72. Online multimedijalni plakati u nastavi kao zamjena za hamer plakateDijana Milošević;
Damir Drašković

V  UMJETNOST I FIZIČKA KULTURA
105. Fizičko vaspitanje u nižim razredima: motivacija, značaj i organizacijaBorozan Jelena;
Milošević Kristina
112. Učenički portfolio u nastavi fizičkog vaspitanja kroz formiranje ličnog kartona učenika Borozan Jelena;
Milošević Kristina
VII  PEDAGOGIJA, PSIHOLOGIJA I METODIKA (PREDŠKOLSKO VASPITANJE, OSNOVNA I SREDNJA ŠKOLA)
165. Igrom do znanja naših malih prvakaBiljana Borozan,
Milica Bigović
153. Ambasadori škole – transparentnost školskih djelatnosti i unapređivanje međuškolske saradnjeLjiljana Adžić
Dijana Milošević
SVI SEMINARI UKLJUČUJU 16 SATI STRUČNOG USAVRŠAVANJA I DOBIJANJE SERTIFIKATA


OBAVIJEŠTENJE ZA MLADE MATEMATIČARE


  24.11.2015. - 13:40 | diana

Prirodno-matematički fakultet Univerziteta Crne Gore i Društvo matematičara i fizičara Crne Gore, uz podršku Zavoda za školstvo, organizuju školu za mlade matematičare - učenike osnovnih i srednjih škola. Nastava se organizuje u dvije kategorije (grupe): prvu čine učenici VIII i IX razreda osnovne škole i I razreda srednjih škola, drugu kategoriju (grupu) čine učenici II, III i IV razreda srednjih škola. Na časovima će se, uglavnom, obrađivati teme i zadaci koji ne spadaju u obavezni dio programa nastave matematike, naravno primjereni uzrastu učenika. Radi se o naprednom kursu u nastavi matematike sa ciljem pripreme učenika za brojna takmičenja i upis na odgovarajuće studije. Materijal se priprema na Prirodno-matematičkom fakultetu u Podgorici, a časove drže izabrani profesori u sedam gradova Crne Gore (Bar, Bijelo Polje, Berane, Pljevlja, Kotor, Nikšić i Podgorica). Prisustvo časovima je slobodno. Nastava će se držati subotom od 10 do 12:30 sati, prvi časovi  u subotu, 28. novembra tekuće godine: u Nikšiću na Filosofskom fakultetu, u Pljevljima, Baru i Kotoru u gimnazijama, u Bijelom Polju u Elektro-ekonomskoj školi, u Beranama u Srednjoj elektro-hemijskoj školi, u Podgorici na PMF-u. Za sve dodatne infomacije, Božidar Šćepanović, koordinator, tel.067 213 903; e-mail bozidar.scepanovic©zzs.gov.me


Naši volonteri i ove godine u akciji SOLIDARNOST NA DJELU


  22.11.2015. - 12:50 | diana

U periodu od 21. i 22. novembra 2015. godine su volonteri Crvenog krsta iz Kotora sakupljali hranu i higijenu za socijalno ugrožene porodice.
Akcija se odvijala u marketima: "MAXI" u Dobroti i Škaljarima, i u objektima "RODE" u Kotoru i Risnu.
Uprkos slabom vremenu stanovnici naše opštine su i ovaj put pokazali svoju humanost i spremnost da pomognu ljudima u nevolji.

Spremnost na pomoć i organizovanost pokazali su učenici Osnovne škole "Narodni heroj Savo Ilić", među kojima je i ove godine dobitnik nagrade za "Najboljeg volontera Crvenog krsta" Martin Krivokapić sa svojom volonterskom školskom ekipom: Teodorom Nikolić, Sarom Nerić, Stefanom Lazarevićem, Dorom Ljutić, Milicom Vukasović, Nađom Delić i Anastasijom Barović.
"Koristim priliku da zahvalim osoblju i šefovima objekata gdje se akcija odvijala, a posebnu zahvalnost upučujem učenicima koji su dali sve od sebe da bi akcija uspjela i prikupilo se što više hrane." naglašava Ilko Marović u ime Crvenog krsta.


Spisak odjeljenskih starješina-Školska 2015/16. godina


  13.11.2015. - 14:36 | diana


RAZREDNA NASTAVA
Ime i prezimeRazred
Ljubica RajkovićI1
Mirjana IlićI2
Branka MoškovII1
Biljana BorozanII2
Arnela KujovićII3
Snežana NedovićIII1
Vesna PopovićIII2
Mira ĆetkovićIII3
Vesna ĐurđevacIV1
Milica BigovićIV2
Jelena PetrovićIV3
Jagoda StanišićV1
Jelena Damjanac KučV2
PREDMETNA NASTAVA
Ime i prezimeRazred
Miodrag  JankovićVI1
Anđelija DakovićVI2
Damir DraškovićVI3
Jelena BorozanVII1
Dojčilo KalovićVII2
Kristina MiloševićVII3
Tatjana DakovićVIII1
Kristina JanovićVIII2
Aleksandra SindikVIII3
Smilja SindikIX1
Dobrilo BojovićIX2
Dalija ljutićIX3


Škola u prirodi 2014/15. školska godina


  09.03.2015. - 13:06 | diana


Učenici starijih razreda naše škole, sa svojim razrednim starješinama, boravili su na Ivanovim Koritima u okviru realizacije programa Škole u prirodi. U prilogu je foto album njihovih aktivnosti.
Nagrađeni radovi na temu "Pružena ruka – most humanosti"


  19.02.2015. - 15:24 | diana

 photo 6_zps40040698.jpg
Crveni krst je povodom Dana Crvenog krsta raspisao literalni konkurs na temu: Pružena ruka - most humanosti. Žiri u sastavu: Smilja Sindik, prof. maternjeg jezika; Vesna Đurđevac, učiteljica; Ivana Roganović, bibliotekarka i Jelena Vukasović, bibliotekarka, donio je jednoglasno slijedeću odluku:
I nagrada : Jovana Dojčinović, VI1, OŠ "Narodni heroj Savo ilić"
II nagrada : Dragan Pehar, VIII1, OŠ "Narodni heroj Savo Ilić"
Katarina Franović, VIII2, OŠ "Narodni heroj Savo Ilić"
III nagrada: Kristina Radulović, IX2, OŠ "Njegoš"
Anja Aprcović, IX2, OŠ "Savo Ilić"
Pohvale: Mijović Nina, VI1 OŠ "Nikola Đurković"
Anja Vuković, III1, OŠ "Narodni heroj Savo Ilić".
U prisustvu direktora OŠ "Savo Ilić", g -dina Nebojše Kuča, profesorice Smilje Sindik i sekretara Crvenog krsta Ilka Marovića, zahvalnice i knjige najuspiješnijima podjelila je volonterka Marović Anet.
Nagradu za volontera godine u OO Crveni krst Kotor dobio je Krivokapić Martin, učenik VIII razreda OŠ "Savo Ilić" iz Dobrote.
U okviru
likovnog konkursa na temu: Pružena ruka - most humanosti. Gradska galerija Kotor započela je bogatu izlagačku sezonu 2015. izložbom dječijih likovnih radova. Riječ je o likovnim radovima učenika kotorskih osnovnih škola, koji su rađeni za nagradni konkurs raspisan od strane kotorskog Crvenog krsta. Izložba je pripremljena u saradnji sa Crvenim krstom Kotor.
Brojnoj publici obratio se Ilko Marović sekretar Opštinske organizacije Crvenog krsta Kotor koji se ovom prilikom posebno zahvalio Dubravki Milivojević-nastavnici iz Radanovića koja je na lijep način animirala djecu i prikupila radove. O najboljem likovnom radu odlučivali su: Tatjana Kriještorac, Daliborka Kordić i Anet Marović. Učenici Osnovne škole "Narodni heroj Savo Ilić" čitali su nagrađene radove.

FOTO GALERIJA


Započeo jednogodišnji projekat "Online multimedijalni plakati u nastavi kao zamjena za hamer plakate"


  11.02.2015. - 16:55 | diana

 photo glogster_zps4b44a0f2.png
U našoj školi započeo je jednogodišnji projekat "Online multimedijalni plakati u nastavi kao zamjena za hamer plakate", čiji su  autori Dijana Milošević i Damir Drašković. Projekat je zbog svoje ekonomičnosti i integracije digitalnih i ekoloških komponenti  prihvaćen i finansijski podržan od strane Ministarstva prosvjete Crne Gore i Odjeljenja za informaciono- komunikacione tehnologije Ministarstva prosvjete.
Za navedeni projekta Ministarstvo je obezbijedilo finansijska sredstva za otvaranje GlogsterEdu naloga za 10 nastavnika i 300 učenika naše škole, na period od godinu dana.Nagradjeni na literarnom konkursu o Svetom Savi


  02.02.2015. - 16:14 | diana

 photo slika1_zps773e6864.jpg
Srpsko prosvjetno kulturno društvo „Prosvjeta" iz Herceg Novog zaključilo je osmi po redu literarni konkurs za učenike osnovnih škola u Boki, povodom Savindana i donjelo odluku o najboljima. Tema konkursa, raspisanog decembra prošle godine, bila je „Razmišljam o Svetom Savi" a učestvovalo je pet škola sa 20 radova u konkurenciji poezije i 16 proznih.
Prve tri nagrade u konkurenciji proznih radova, neće biti dodjeljene, već pohvale za tri rada i to : Milici Čelebić- O.Š:" Ilija Kišić"; Anji Aprcović- O.Š. "Savo Ilić"i Balši Nikolić- O.Š. "Savo Ilić". Nargade za poetski rad idu u ruke: Isidori Nikolić iz O.Š. "Savo Ilić", Danijelu Komadini iz O.Š. "Orijenski bataljon" dok se umjesto treće nagrade dodjeljuju 3 pohvale: Petru Djukiću iz O.Š. "Nikola Djurković"-Radanovići i Ivi Vuković i Nemanji Vukasoviću iz "Orijenskog bataljona".

Radove je vrjednovao tročlani tim u sastavu: književnik i profesor književnosti, Nikola Malović, književnica Snežana Vukićević-Čvoro i profesorica književnosti, Ana Lalović.Promocija priručnika "Kako učenicima pomoći da uspješno stvaraju usmene i pisane, umjetničke i neumjetničke tekstove"


  18.12.2014. - 08:40 | diana


U OŠ „Narodni heroj Savo Ilić“ u Kotoru, organizovana je još jedna promocija priručnika Kako učenicima pomoći da uspješno stvaraju usmene i pisane, umjetničke i neumjetničke tekstove – prvi koraci, u izdanju Zavoda za školstvo, namijenjena učiteljima, profesorima crnogorskog-srpskog, bosanskog, hrvatskog jezika i književnosti i direktorima iz 12 osnovnih škola sa područja opština Budva, Tivat, Kotor i Herceg Novi. U radu su prisustvovali predstavnici Druge osnovne škole iz Budve, OŠ „Branko Brinić“ Radovići, OŠ „Drago Milović“ Tivat, OŠ „Nikola Đurković“ Radanovići, OŠ „Ivo Visin“ Prčanj, OŠ „Njegoš“ Kotor, OŠ „Narodni heroj Savo Ilić“ Kotor, OŠ „Orjenski bataljon“ Bijela i OŠ „Milan Vuković“ Herceg Novi.

Prezentacija se odnosila na suštinu, ciljeve i rezultate istoimenog Projekta sa čijom realizacijom se počelo 2011. godine i u koji je uključeno 52 nastavnika iz 13 osnovnih škola iz Podgorice, Bara, Nikšića i Bijelog Polja, te na iskustva iz prakse sistematizovana u samom priručniku. Primjeri dobre prakse od kojih se većinom priručnik sastoji, rezultat su primjene metodskog pristupa Put stvaraoca od prvog do devetog razreda osnovne škole.

Članice stručnog tima dr Dušanka Popović i Nađa Durković predstavile su priručnik i pozvale sve profesore da prouče i primjenjuju predloženi metodski postupak, te da primjere svoje dobre prakse podijele sa ostalim nastavnicima, bilo putem neposrednih susreta, bilo u nekom narednom priručniku. O sopstvenim iskustvima iz nastave govorila je Ljubica Bulatović, profesorica razredne nastave iz OŠ „Milorad Musa Burzan“ u Podgorica, koja je u priručniku predstavila primjer dobre prakse iz svoje učionice.

Sve škole su dobile po dva primjerak priručnika i poster o stvaranju tekst. Više o samom projektu možete naći na adresi
http://www.zzs.gov.me/ rubrike/projekti/ projekti/ citalacka_pismenost/

Izvor: Web portal Zavod za školstvo Crne GoreReciklažom do zdrave životne sredine


  02.12.2014. - 08:51 | diana

 photo recikliranje_1382085625_670x0_zps535e3508.jpg
U osnovnoj školi „Narodni heroj Savo Ilić" počela je realizacija projekta „Reciklažom do zdrave životne sredine". „Reciklaža je opšti interes pa apelujemo na sve koji to mogu da podrže ovaj proces"–poručuju iz ekološke sekcije dobrotske škole.


Idi na stranicu  [1] 2 3 ... 20 21 22