Sportski uspjesi naših učenika


  19.04.2014. - 09:47 | diana

Učenici Osnovne škole „Narodni heroj Savo Ilić” iz Dobrote su na opštinskim sportskim igrama osnovnih škola osvojili prva mjesta u fudbalu, košarci (muškoj i ženskoj konkurenciji), šahu i atletici.
Sportski timovi dobrotske škole plasirali su se na regionalna takmičenja u Herceg Novom i Baru.
Mladi atletičari su već osvojili prvo mjesto i obezbjedili učešće na državnom takmičenju. Memtori sportskih ekipa su Kristina Milošević i Jelena Borozan, profesorice fizičkog vaspitanja.


EKO PATROLA -ČUVARI ZDRAVLJA I OKOLINE


  17.04.2014. - 10:22 | diana

U našoj školi formirana je Eko patrola učenika koja ima za cilj očuvanje zdravlja i okoline, kao i jačanje ekološke svijesti naših građana. Rad Eko patrole škole usmjeren je naročito na školsko okruženje u kojem borave naši učenici. Upozorenja Eko patrole se odnose na nemar i nepažnju građana koji u okruženju školskog dvorišta bacaju otpatke ili zapale cigar. Ovim putem molimo sve građane koji posjećuju našu školu da prihvate dobronamjerna upozorenja Eko patrole učenika u cilju očuvanja naše životne sredine.OBUKA NENASILNE KOMUNIKACIJE PO PROGRAMU "RIJEČI SU PROZORI, A NE ZIDOVI"


  08.04.2014. - 12:57 | diana


Od 4. do 6.aprila u OŠ “Narodni Heroj Savo Ilić” u Dobroti održan je prvi dio šestodnevne obuke nastavnika iz nenasilne komunikacije po pogramu “Riječi su prozori, a ne zidovi.” U obuci učestvuje 25 nastavnika iz pet osnovnih škola sa područja opštine Kotor. Drugi dio obuke biće održan od 11. do 13.aprila u istoj školi. Obuka je organizovana u sklopu projekta “Nenasilna komunikacija u crnogorskom osnovnom obrazovanju” čiji je autor psihološkinja Ranka Šarenac. Realizaciju projekta podržao je Institut za Otvoreno Društvo (Open Society Institute). Cilj projekta je da se nastavnicima i roditeljima, članovima Savjeta roditelja, predstave osnove nenasilne komunikacije, kao i da se nastavnici osposobe da organizuju radionice nenasilne komunikacije za učenike. Dugoročni cilj je smanjenje ne samo fizičkog nego i verbalnog nasilja kako u školi tako i u porodici. U sklopu projekta predviđa se i uspostavljanje kontakta sa nastavnicima iz osnovne škole u Stokholmu (Švedska) koja je zasnovana na principima nenasilne komunikacije. Integralni program obuke za nastavnike traje 6 dana. Radionica za roditelje biće održana u junu ove godine.


Nagrađena pjesma Maše Radovanović


  31.03.2014. - 11:24 | dianaNa 36. Limske večeri dječje poezije PRIBOJ 2014, Maša Radovanović, učenica OŠ „Narodni heroj Savo Ilić” Dobrota, plasirala se među pet finalista, a njena pjesma „Kako li je notama” proglašena je za najmaštovitiju na festivalu. Na ovom konkursu je pristiglo ukupno 598 radova iz 34 grada Srbije i Crne Gore. Vrijednu nagradu dobila je od Prosvjetnog pregleda Srbije. Mentorka nagrađene učenice je profesorica Smilja Sindik.


Priredba prvaka povodom proslave 8. Marta


  15.03.2014. - 19:33 | dianaNagrađeni učesnici literarnog konkursa na temu ''Tako je govorio mladi princ Rastko, Sveti otac Sava''


  29.01.2014. - 09:18 | diana

Na literarnom konkursu u osnovnim školama, u čast i slavu Svetog Save, koje je raspisalo Srpsko prosvjetno i kulturno društvo «Prosvjeta», na temu ''Tako je govorio mladi princ Rastko, Sveti otac Sava'', proglašeni su i nagrađeni najbolji radovi. Po mišljenju žirija, književnika i profesora književnosti Nikole Malovića, pjesnikinje i književnice za djecu, Snežane Vukićević – Čvoro, i profesorice književnosti i prevodioca Zagorke Zečević, prva nagrada za poeziju pripala je Isidori Nikolić, učenici sedmog razreda O.Š. „Narodni heroj Savo Ilić" - Dobrota. U oblasti proze prva nagrada pripala je Veljku Hercegovac, učeniku osmog razreda O.Š. „Drago Milović" - Tivat, dok dvije ravnopravne druge nagrade dijele Dejana Nikolić, učenica šestog razreda O.Š. „Narodni heroj Savo Ilić" - Dobrota i Irina Srdić, učenica O.Š. „Njegoš" - Kotor. Učenici su nagrađeni ''Prosvjetinim'' poveljama i knjigama.


Projekat "Spoznaj me, da te bom poznal"


  28.01.2014. - 16:19 | diana

Naša škola učesnik je projekta "Spoznaj me, da te bom poznal" zajedno sa partnerima iz Slovenije, Srbije, Hrvatske i sa Kosova. U ovom projektu, ZAVOD VENDI CELJE ima ulogu podnosioca zahtjeva, a OŠ "Narodni Heroj Savo Ilić" ulogu pridruženog partnera. Predviđeni rok trajanja projekta je 20 mjeseci.


Čestitka


  27.12.2013. - 12:20 | diana

Clipart

SRETNU I USPJEŠNU NOVU 2014. GODINU
ŽELE VAM UČENICI I NASTAVNICI
OSNOVNE ŠKOLE "NARODNI HEROJ SAVO ILIĆ"Anja Radonjić i Miloš Kašćelan-predstavnici škole na 5. Dječijem parlamentu


  03.12.2013. - 21:27 | diana

Predstavnici naše škole Anja Radonjić i Miloš Kašćelan, čiji je facilitator profesor Damir Drašković, prisustvovali su 5. Dječjem parlamentu koji se organizuje se povodom 20. novembra - Dana usvajanja UN Konvencije o pravima djeteta. U ime svih učenika naše škole Anja i Miloš su učestvovali u diskusijama parlamenta i uputili određena pitanja predsjedniku države Filipu Vujanoviću i predstavnicima organizacije Save the Children. Zasijedanju je prisustvovalo 46-oro djece: 36 osnovaca i 10 srednjoškolaca, iz 19 crnogorskih opština.
5. Dječiji parlament organizuje se povodom 20. novembra - Dana usvajanja UN Konvencije o pravima djeteta i ove godine je posvećen afirmaciji prava djece na učešće i zagovaranje, kao značajne društvene potrebe i vrijednosti.


Idi na stranicu  [1] 2 3 ... 23 24 25