Humanitarni "Slatki dani" preduzetništva u Osnovnoj školi "Narodni heroj Savo Ilić"


  19.12.2015. - 08:23 | diana

Učenici osmih razreda Osnovne škole „Narodni heroj Savo Ilić" su u okviru rada školske sekcije Preduzetništvo zajedno sa profesorkom Vesnom Ivanović realizovali akciju „Slatki dani". Tom prilikom je prikupljena pomoć za Dječje odjeljenje Opšte bolnice Kotor u iznosu od 369 eura.U akciji su pored učenika škole učestvovali i njihovi roditelji.
Maštovito ukrašeni štandovi, domaći kolači i kreativni panoi kojes u pripremili i osmislili naši mladi sugrađani – nagrađeni su donacijama roditelja i profesora. „Po odluci profesora škole priznanje za najkreativniji štand dobili su učenici razreda VIII 1, a za štand na kojem su bile najukusnije ponude nagrađeni su učenici VIII 3. Dječaci i djevojčice iz VIII 2 su za svojim štandom prikupili su najveći broj priloga" – kažu u Upravi škole i zahvaljuju svima koji su učestvovali u akciji. Izvor: Radio Kotor


U Osnovnoj školi "Narodni heroj Savo Ilić" održan seminar "Online multimedijalni plakati"


  06.12.2015. - 22:20 | diana

U subotu i nedjelju, 5-6. decembra, u našoj školi održan je seminar "Online multimedijalni plakati u nastavi" autora programa Dijane Milošević i Damira Draškovića. Seminaru su prisustvovali profesori i nastavnici naše škole i Osnovne škole "Ivo Visin" sa Prčanja. Dvodnevni seminar rezultirao je uspješno kreiranim online plakatima i raznim novim idejama kojima bi trebalo podstaknuti učenike, roditelje i obrazovne institucije na ulaganje sredstava i usmjeravanje izrade obrazovnih plakata na savremeni pristup i korišćenje web alata umjesto hamer papira. Podjela sertifikata učesnicima seminara obavit će se iduće sedmice, a radovi i materijal seminara su dostupni na web portalu-usavrsavanje.weebly.com

zdrava_ishrana.jpg 1449399113-medium.jpg


1449398733-medium.jpg italake_ljub..jpg


NAJAVA: Školski hor nastupa u okviru programa Božićnih koncerata


  06.12.2015. - 21:55 | diana


Školski hor Osnovne škole "Narodni heroj Savo Ilić", koji vodi profesorica muzičke kulture Vesna Ivanović, nastupit će 23. decembra kao gost programa Božićni koncert u katedrali Svetog Tripuna. Hor broji oko 50 članova, a predstavit će se izvođenjem pjesama "Svi smo mi isti" i "Božićna pjesma". Ovaj školski hor je već imao dva uspješna i zapažena javna nastupa u Kotoru nakon kojih je pozvan na učešće u programu posvećenom pjesniku Vicku Nikoliću, u februaru mjesecu.

Započeli seminari čiji su autori nastavnici i profesori naše škole


  27.11.2015. - 10:00 | diana

Započela je realizacija programa, autora iz Osnovne škole "Narodni heroj Savo Ilić", koji su akreditovani od strane Zavoda za školstvo i nalaze se u Katalogu stručnog usavršavanja za 2015/16. godinu.

U periodu od 7. novembra do 8. novembra održani su seminari u osnovnim školama u Pljevljima i Beranama.
Nazivi održanih seminara:

1. "Online multimedijalni plakati u nastavi kao zamjena za hamer plakate" održan u periodu od 7.11. do 8.11. u OŠ "Boško Buha" u Pljevljima sa 22 učesnika.

2. "Igrom do znanja naših malih prvaka" održan 7. novembra u OŠ "Radomir Mitrović" u Beranama, sa 20 učesnika i 8. novembra u OŠ "Boško Buha" u Pljevljima sa 42 učesnika.

Trenutno su u fazi realizacije i sljedeći seminari koji se održavaju putem online Moodle platforme:
  • Online multimedijalni plakati u nastavi kao zamjena za hamer plakate;
  • Primjena Web alata Kubbu i Photoscape za kreairanje online kvizova,fleš karti, ukrštenica i kreativnih bojanki u razrednoj nastavi;
  • Fizičko vaspitanje u nižim razredima: motivacija, značaj i organizacija;
  • Učenički portfolio u nastavi fizičkog vaspitanja kroz formiranje ličnog kartona učenika;
  • Igrom do znanja naših malih prvaka


Stručno usavršavanje nastavnika


  27.11.2015. - 09:21 | diana

U okviru školske ICT obuke, koju vodi ICT koordinatorka Dijana Milošević, nastavnici i profesori Osnovne škole "Narodni heroj Savo Ilić" prijavili su 6 programa na Konkursu za izbor programa stručnog usavršavanja nastavnika u školskoj 2015/2016. godini.


Odlukom o izboru programa stručnog usavršavanja nastavnika za školsku 2015/2016. godinu, br.: 04-5-1360, od  15. VII 2015. godine, Nacionalni savjet za obrazovanje potvrdio je izbor svih prijavljenih programa obuke.

Svi programi su podržani od JU OŠ "Narodni heroj Savo Ilić".

Seminari se održavaju online putem Moodle platforme i neposredno.

Spisak seminara akreditovanih od strane Zavoda za školstvo koji se nalaze u Katalogu stručnog usavršavanja za 2015/16. godinu,  autora iz Osnovne škole "Narodni heroj Savo Ilić":


OBLAST I NAZIV PROGRAMA

AUTORI

III TEHNOLOGIJA
77. Primjena Web alata Kubbu i Photoscape za kreairanje online kvizova,fleš karti, ukrštenica i kreativnih bojanki u razrednoj nastaviBiljana Borozan,
Milica Bigović
72. Online multimedijalni plakati u nastavi kao zamjena za hamer plakateDijana Milošević;
Damir Drašković

V  UMJETNOST I FIZIČKA KULTURA
105. Fizičko vaspitanje u nižim razredima: motivacija, značaj i organizacijaBorozan Jelena;
Milošević Kristina
112. Učenički portfolio u nastavi fizičkog vaspitanja kroz formiranje ličnog kartona učenika Borozan Jelena;
Milošević Kristina
VII  PEDAGOGIJA, PSIHOLOGIJA I METODIKA (PREDŠKOLSKO VASPITANJE, OSNOVNA I SREDNJA ŠKOLA)
165. Igrom do znanja naših malih prvakaBiljana Borozan,
Milica Bigović
153. Ambasadori škole – transparentnost školskih djelatnosti i unapređivanje međuškolske saradnjeLjiljana Adžić
Dijana Milošević
SVI SEMINARI UKLJUČUJU 16 SATI STRUČNOG USAVRŠAVANJA I DOBIJANJE SERTIFIKATA


OBAVIJEŠTENJE ZA MLADE MATEMATIČARE


  24.11.2015. - 13:40 | diana

Prirodno-matematički fakultet Univerziteta Crne Gore i Društvo matematičara i fizičara Crne Gore, uz podršku Zavoda za školstvo, organizuju školu za mlade matematičare - učenike osnovnih i srednjih škola. Nastava se organizuje u dvije kategorije (grupe): prvu čine učenici VIII i IX razreda osnovne škole i I razreda srednjih škola, drugu kategoriju (grupu) čine učenici II, III i IV razreda srednjih škola. Na časovima će se, uglavnom, obrađivati teme i zadaci koji ne spadaju u obavezni dio programa nastave matematike, naravno primjereni uzrastu učenika. Radi se o naprednom kursu u nastavi matematike sa ciljem pripreme učenika za brojna takmičenja i upis na odgovarajuće studije. Materijal se priprema na Prirodno-matematičkom fakultetu u Podgorici, a časove drže izabrani profesori u sedam gradova Crne Gore (Bar, Bijelo Polje, Berane, Pljevlja, Kotor, Nikšić i Podgorica). Prisustvo časovima je slobodno. Nastava će se držati subotom od 10 do 12:30 sati, prvi časovi  u subotu, 28. novembra tekuće godine: u Nikšiću na Filosofskom fakultetu, u Pljevljima, Baru i Kotoru u gimnazijama, u Bijelom Polju u Elektro-ekonomskoj školi, u Beranama u Srednjoj elektro-hemijskoj školi, u Podgorici na PMF-u. Za sve dodatne infomacije, Božidar Šćepanović, koordinator, tel.067 213 903; e-mail bozidar.scepanovic©zzs.gov.me


Naši volonteri i ove godine u akciji SOLIDARNOST NA DJELU


  22.11.2015. - 12:50 | diana

U periodu od 21. i 22. novembra 2015. godine su volonteri Crvenog krsta iz Kotora sakupljali hranu i higijenu za socijalno ugrožene porodice.
Akcija se odvijala u marketima: "MAXI" u Dobroti i Škaljarima, i u objektima "RODE" u Kotoru i Risnu.
Uprkos slabom vremenu stanovnici naše opštine su i ovaj put pokazali svoju humanost i spremnost da pomognu ljudima u nevolji.

Spremnost na pomoć i organizovanost pokazali su učenici Osnovne škole "Narodni heroj Savo Ilić", među kojima je i ove godine dobitnik nagrade za "Najboljeg volontera Crvenog krsta" Martin Krivokapić sa svojom volonterskom školskom ekipom: Teodorom Nikolić, Sarom Nerić, Stefanom Lazarevićem, Dorom Ljutić, Milicom Vukasović, Nađom Delić i Anastasijom Barović.
"Koristim priliku da zahvalim osoblju i šefovima objekata gdje se akcija odvijala, a posebnu zahvalnost upučujem učenicima koji su dali sve od sebe da bi akcija uspjela i prikupilo se što više hrane." naglašava Ilko Marović u ime Crvenog krsta.


Spisak odjeljenskih starješina-Školska 2015/16. godina


  13.11.2015. - 14:36 | diana


RAZREDNA NASTAVA
Ime i prezimeRazred
Ljubica RajkovićI1
Mirjana IlićI2
Branka MoškovII1
Biljana BorozanII2
Arnela KujovićII3
Snežana NedovićIII1
Vesna PopovićIII2
Mira ĆetkovićIII3
Vesna ĐurđevacIV1
Milica BigovićIV2
Jelena PetrovićIV3
Jagoda StanišićV1
Jelena Damjanac KučV2
PREDMETNA NASTAVA
Ime i prezimeRazred
Miodrag  JankovićVI1
Anđelija DakovićVI2
Damir DraškovićVI3
Jelena BorozanVII1
Dojčilo KalovićVII2
Kristina MiloševićVII3
Tatjana DakovićVIII1
Kristina JanovićVIII2
Aleksandra SindikVIII3
Smilja SindikIX1
Dobrilo BojovićIX2
Dalija ljutićIX3


Škola u prirodi 2014/15. školska godina


  09.03.2015. - 13:06 | diana


Učenici starijih razreda naše škole, sa svojim razrednim starješinama, boravili su na Ivanovim Koritima u okviru realizacije programa Škole u prirodi. U prilogu je foto album njihovih aktivnosti.
Nagrađeni radovi na temu "Pružena ruka – most humanosti"


  19.02.2015. - 15:24 | diana

 photo 6_zps40040698.jpg
Crveni krst je povodom Dana Crvenog krsta raspisao literalni konkurs na temu: Pružena ruka - most humanosti. Žiri u sastavu: Smilja Sindik, prof. maternjeg jezika; Vesna Đurđevac, učiteljica; Ivana Roganović, bibliotekarka i Jelena Vukasović, bibliotekarka, donio je jednoglasno slijedeću odluku:
I nagrada : Jovana Dojčinović, VI1, OŠ "Narodni heroj Savo ilić"
II nagrada : Dragan Pehar, VIII1, OŠ "Narodni heroj Savo Ilić"
Katarina Franović, VIII2, OŠ "Narodni heroj Savo Ilić"
III nagrada: Kristina Radulović, IX2, OŠ "Njegoš"
Anja Aprcović, IX2, OŠ "Savo Ilić"
Pohvale: Mijović Nina, VI1 OŠ "Nikola Đurković"
Anja Vuković, III1, OŠ "Narodni heroj Savo Ilić".
U prisustvu direktora OŠ "Savo Ilić", g -dina Nebojše Kuča, profesorice Smilje Sindik i sekretara Crvenog krsta Ilka Marovića, zahvalnice i knjige najuspiješnijima podjelila je volonterka Marović Anet.
Nagradu za volontera godine u OO Crveni krst Kotor dobio je Krivokapić Martin, učenik VIII razreda OŠ "Savo Ilić" iz Dobrote.
U okviru
likovnog konkursa na temu: Pružena ruka - most humanosti. Gradska galerija Kotor započela je bogatu izlagačku sezonu 2015. izložbom dječijih likovnih radova. Riječ je o likovnim radovima učenika kotorskih osnovnih škola, koji su rađeni za nagradni konkurs raspisan od strane kotorskog Crvenog krsta. Izložba je pripremljena u saradnji sa Crvenim krstom Kotor.
Brojnoj publici obratio se Ilko Marović sekretar Opštinske organizacije Crvenog krsta Kotor koji se ovom prilikom posebno zahvalio Dubravki Milivojević-nastavnici iz Radanovića koja je na lijep način animirala djecu i prikupila radove. O najboljem likovnom radu odlučivali su: Tatjana Kriještorac, Daliborka Kordić i Anet Marović. Učenici Osnovne škole "Narodni heroj Savo Ilić" čitali su nagrađene radove.

FOTO GALERIJA


Započeo jednogodišnji projekat "Online multimedijalni plakati u nastavi kao zamjena za hamer plakate"


  11.02.2015. - 16:55 | diana

 photo glogster_zps4b44a0f2.png
U našoj školi započeo je jednogodišnji projekat "Online multimedijalni plakati u nastavi kao zamjena za hamer plakate", čiji su  autori Dijana Milošević i Damir Drašković. Projekat je zbog svoje ekonomičnosti i integracije digitalnih i ekoloških komponenti  prihvaćen i finansijski podržan od strane Ministarstva prosvjete Crne Gore i Odjeljenja za informaciono- komunikacione tehnologije Ministarstva prosvjete.
Za navedeni projekta Ministarstvo je obezbijedilo finansijska sredstva za otvaranje GlogsterEdu naloga za 10 nastavnika i 300 učenika naše škole, na period od godinu dana.Idi na stranicu  [1] 2 3 ... 21 22 23