Škola u prirodi 2014/15. školska godina


  09.03.2015. - 13:06 | diana

Učenici starijih razreda naše škole, sa svojim razrednim starješinama, boravili su na Ivanovim Koritima u okviru realizacije programa Škole u prirodi. U prilogu je foto album njihovih aktivnosti.


Nagrađeni radovi na temu "Pružena ruka – most humanosti"


  19.02.2015. - 15:24 | diana

 photo 6_zps40040698.jpg
Crveni krst je povodom Dana Crvenog krsta raspisao literalni konkurs na temu: Pružena ruka - most humanosti. Žiri u sastavu: Smilja Sindik, prof. maternjeg jezika; Vesna Đurđevac, učiteljica; Ivana Roganović, bibliotekarka i Jelena Vukasović, bibliotekarka, donio je jednoglasno slijedeću odluku:
I nagrada : Jovana Dojčinović, VI1, OŠ "Narodni heroj Savo ilić"
II nagrada : Dragan Pehar, VIII1, OŠ "Narodni heroj Savo Ilić"
Katarina Franović, VIII2, OŠ "Narodni heroj Savo Ilić"
III nagrada: Kristina Radulović, IX2, OŠ "Njegoš"
Anja Aprcović, IX2, OŠ "Savo Ilić"
Pohvale: Mijović Nina, VI1 OŠ "Nikola Đurković"
Anja Vuković, III1, OŠ "Narodni heroj Savo Ilić".
U prisustvu direktora OŠ "Savo Ilić", g -dina Nebojše Kuča, profesorice Smilje Sindik i sekretara Crvenog krsta Ilka Marovića, zahvalnice i knjige najuspiješnijima podjelila je volonterka Marović Anet.
Nagradu za volontera godine u OO Crveni krst Kotor dobio je Krivokapić Martin, učenik VIII razreda OŠ "Savo Ilić" iz Dobrote.
U okviru
likovnog konkursa na temu: Pružena ruka - most humanosti. Gradska galerija Kotor započela je bogatu izlagačku sezonu 2015. izložbom dječijih likovnih radova. Riječ je o likovnim radovima učenika kotorskih osnovnih škola, koji su rađeni za nagradni konkurs raspisan od strane kotorskog Crvenog krsta. Izložba je pripremljena u saradnji sa Crvenim krstom Kotor.
Brojnoj publici obratio se Ilko Marović sekretar Opštinske organizacije Crvenog krsta Kotor koji se ovom prilikom posebno zahvalio Dubravki Milivojević-nastavnici iz Radanovića koja je na lijep način animirala djecu i prikupila radove. O najboljem likovnom radu odlučivali su: Tatjana Kriještorac, Daliborka Kordić i Anet Marović. Učenici Osnovne škole "Narodni heroj Savo Ilić" čitali su nagrađene radove.

FOTO GALERIJA


Započeo jednogodišnji projekat "Online multimedijalni plakati u nastavi kao zamjena za hamer plakate"


  11.02.2015. - 16:55 | diana

 photo glogster_zps4b44a0f2.png
U našoj školi započeo je jednogodišnji projekat "Online multimedijalni plakati u nastavi kao zamjena za hamer plakate", čiji su  autori Dijana Milošević i Damir Drašković. Projekat je zbog svoje ekonomičnosti i integracije digitalnih i ekoloških komponenti  prihvaćen i finansijski podržan od strane Ministarstva prosvjete Crne Gore i Odjeljenja za informaciono- komunikacione tehnologije Ministarstva prosvjete.
Za navedeni projekta Ministarstvo je obezbijedilo finansijska sredstva za otvaranje GlogsterEdu naloga za 10 nastavnika i 300 učenika naše škole, na period od godinu dana.Nagradjeni na literarnom konkursu o Svetom Savi


  02.02.2015. - 16:14 | diana

 photo slika1_zps773e6864.jpg
Srpsko prosvjetno kulturno društvo „Prosvjeta" iz Herceg Novog zaključilo je osmi po redu literarni konkurs za učenike osnovnih škola u Boki, povodom Savindana i donjelo odluku o najboljima. Tema konkursa, raspisanog decembra prošle godine, bila je „Razmišljam o Svetom Savi" a učestvovalo je pet škola sa 20 radova u konkurenciji poezije i 16 proznih.
Prve tri nagrade u konkurenciji proznih radova, neće biti dodjeljene, već pohvale za tri rada i to : Milici Čelebić- O.Š:" Ilija Kišić"; Anji Aprcović- O.Š. "Savo Ilić"i Balši Nikolić- O.Š. "Savo Ilić". Nargade za poetski rad idu u ruke: Isidori Nikolić iz O.Š. "Savo Ilić", Danijelu Komadini iz O.Š. "Orijenski bataljon" dok se umjesto treće nagrade dodjeljuju 3 pohvale: Petru Djukiću iz O.Š. "Nikola Djurković"-Radanovići i Ivi Vuković i Nemanji Vukasoviću iz "Orijenskog bataljona".

Radove je vrjednovao tročlani tim u sastavu: književnik i profesor književnosti, Nikola Malović, književnica Snežana Vukićević-Čvoro i profesorica književnosti, Ana Lalović.Promocija priručnika "Kako učenicima pomoći da uspješno stvaraju usmene i pisane, umjetničke i neumjetničke tekstove"


  18.12.2014. - 08:40 | diana


U OŠ „Narodni heroj Savo Ilić“ u Kotoru, organizovana je još jedna promocija priručnika Kako učenicima pomoći da uspješno stvaraju usmene i pisane, umjetničke i neumjetničke tekstove – prvi koraci, u izdanju Zavoda za školstvo, namijenjena učiteljima, profesorima crnogorskog-srpskog, bosanskog, hrvatskog jezika i književnosti i direktorima iz 12 osnovnih škola sa područja opština Budva, Tivat, Kotor i Herceg Novi. U radu su prisustvovali predstavnici Druge osnovne škole iz Budve, OŠ „Branko Brinić“ Radovići, OŠ „Drago Milović“ Tivat, OŠ „Nikola Đurković“ Radanovići, OŠ „Ivo Visin“ Prčanj, OŠ „Njegoš“ Kotor, OŠ „Narodni heroj Savo Ilić“ Kotor, OŠ „Orjenski bataljon“ Bijela i OŠ „Milan Vuković“ Herceg Novi.

Prezentacija se odnosila na suštinu, ciljeve i rezultate istoimenog Projekta sa čijom realizacijom se počelo 2011. godine i u koji je uključeno 52 nastavnika iz 13 osnovnih škola iz Podgorice, Bara, Nikšića i Bijelog Polja, te na iskustva iz prakse sistematizovana u samom priručniku. Primjeri dobre prakse od kojih se većinom priručnik sastoji, rezultat su primjene metodskog pristupa Put stvaraoca od prvog do devetog razreda osnovne škole.

Članice stručnog tima dr Dušanka Popović i Nađa Durković predstavile su priručnik i pozvale sve profesore da prouče i primjenjuju predloženi metodski postupak, te da primjere svoje dobre prakse podijele sa ostalim nastavnicima, bilo putem neposrednih susreta, bilo u nekom narednom priručniku. O sopstvenim iskustvima iz nastave govorila je Ljubica Bulatović, profesorica razredne nastave iz OŠ „Milorad Musa Burzan“ u Podgorica, koja je u priručniku predstavila primjer dobre prakse iz svoje učionice.

Sve škole su dobile po dva primjerak priručnika i poster o stvaranju tekst. Više o samom projektu možete naći na adresi
http://www.zzs.gov.me/ rubrike/projekti/ projekti/ citalacka_pismenost/

Izvor: Web portal Zavod za školstvo Crne GoreReciklažom do zdrave životne sredine


  02.12.2014. - 08:51 | diana

 photo recikliranje_1382085625_670x0_zps535e3508.jpg
U osnovnoj školi „Narodni heroj Savo Ilić" počela je realizacija projekta „Reciklažom do zdrave životne sredine". „Reciklaža je opšti interes pa apelujemo na sve koji to mogu da podrže ovaj proces"–poručuju iz ekološke sekcije dobrotske škole.


Eksperimentalni čas-Podsjećanje na nekadašnju tradicionalnu nastavu


  28.11.2014. - 21:20 | diana

 photo DSC06386_zpsd1d52e6e.jpg
Nastavnica razredne nastave, Jagoda Stanišić, održala je čas matematike u četvrtom razredu u duhu tradicionalne nastave. Cilj podsjećanja na nekadašnu nastavu je bio upoređivanje elemenata klasične i savremene nastave, kako bi se kroz uočene razlike odredio stepen unaprijeđivanja nastavnog procesa.

LINK ZA PREUZIMANJE FOTOGRAFIJA


Dani otvorenih vrata u OŠ "Narodni heroj Savo Ilić"


  25.11.2014. - 15:39 | diana

 photo daniotvvrata_zpsc9d71b89.jpg

Osnovna škola „Narodni heroj Savo Ilić“ u Dobroti organizovala je Dan otvorenih vrata povodom Dana opštine Kotor. Ovom prilikom otvorene su izložbe knjiga „Kotorani Kotoru“ kao omaž uglednom Dobroćaninu Milošu Miloševiću, potom dobrotske čipke iz kolekcije Nadežde Radović, kao i mediteranske hrane. Među gostima je bio i predsjednik Opštine Kotor dr Aleksandar Stjepčević.
O životu i radu znamenitog Dobroćanina dr Miloša Miloševića govorila je doskorašnja predsjednica Savjeta ove škole dr Ranka Krivokapić. Ona je istakla da je Milošević ostavio neizbrisive tragove velikog humaniste, pjesnika, istoričara, muzikologa, vrsnog arhiviste i iznad svega čovjeka koji je izuzetno volio svoju Boku. "Posebno mjesto u svom bogatom radu i proučavanju, dr Milošević je dao istoriji pomorstva, tom, kako je poetski govorio, „izvoru života na kamenu”. Izuzetno bogat Miloševićev naučno-istraživački opus, 24 objavljene knjige i više od 230 naučnih radova, predstavlja nezaobilazan naučni izvor, kako za naučne krugove, tako i za čitaoce zainteresovane za prošlost i istoriju Boke Kotorske. On je izabrao da bude posrednik između prošlosti i sadšnjosti, slikar kolektivne sudbine ljudi na obalama zaliva, odnosno svega onoga što karakteriše Mediteran"-kazala je dr. Krivokapić.Muzički dio programa obogatila je poznata kotorska klapa Incanto.
Program su nadahnuto vodili učenici Milica Kašćelan i Martin Krivokapić.


Predstavnici OŠ "Narodni heroj Savo Ilić" na šestom zasijedanju Dječjeg parlamenta


  24.11.2014. - 14:13 | diana

 photo 20141124_103512_zps2c6a65b2.jpg
Predstavnici naše škole Ivana Vukasović, učenica 9. razreda, Ivan Kašćelan, učenik 8. razreda i Sonja Tešović, učenica 8. razreda sa svojim facilitatorom Damirom Draškovićem uzeli su učešća na šestom Zasjedanju Dječjeg parlamenta u Skupštini Crne Gore.
Predsjednik Skupštine Crne Gore Ranko Krivokapić otvorio je VI zasijedanje Dječjeg parlamenta u Skupštini Crne Gore naglasivši da mu posebno zadovoljstvo predstavlja činjenica da je ovo zasijedanje postalo tradicija. Predsednik Krivokapić rekao je da se upravo vratio sa proslave četvrt vijeka od usvajanja UN Konvencije o pravima djeteta u Njujorku i podsjetio da su dječja prava najuniverzalnija vrijednost.
Osnovna tema zasijedanja bila su pitanja i odgovori na to koliko su predstavnici vlasti učinili u proteklih pet godina odgovarajući na zahtjeve djece upućene iz Skupštine Crne Gore.
Čuli su se i razni zahtjevi: „da škola bude mjesto u kome se traži logičko i kritičko razmišljanje, gdje će se prepoznati potencijali, osnažiti vještine, gdje će djecu pripremiti da budu odgovorni građani 21. vijeka”. Predočeni su i konkretni problemi o broju časova, načinu ocjenjivanja, kvalitetu udžbenika ali i vršnjačkom nasilju. Djeca su danas podsjetila odrasle na inicijativu sa prošlogodišnjeg zasijedanja Đačkog parlamenta o ustanovljavanju “Dana otvorenih vrata za djecu”, ali su se i obratili poslanicima sljedećim riječima: “Nadamo se da ste svjesni činjenice da ovdje zastupate i interese djece. Međutim, rijetko kada čujemo da ste neka od pitanja koja su ovdje istaknuta ponovili na redovnim zasijedanjima Parlamenta, rijetko kada čujemo da je neko od vas učestvovao u nekoj akciji koja se odnosila na djecu. Da li ovako štite naše interese, da li su naša zasijedanja imala ikakav uticaj na vas? Razmišljajte i o nama kada sljedeći put sjednete u ove klupe.”
Zasijedanju je prisustvovalo 44 predstavnika lokalnih dječjih parlamenata iz 22 opštine, predstavnici Vlade Crne Gore, predstavnici poslaničkih klubova u Skupštini Crne Gore i predstavnici domaćih institucija i međunarodnih organizacija koje se bave pitanjima prava djeteta, kao i članovi diplomatskog kora.
VI Dječji parlament organizovala je Skupština Crne Gore u saradnji sa Centrom za prava djeteta Crne Gore, uz podršku Save the Children International, povodom 20. novembra, Dana usvajanja UN Konvencije o pravima djeteta, a u susret ponovnom izvještavanju UN Komitetu za prava djeteta (2015).


Idi na stranicu  [1] 2 3 ... 25 26 27