Dani otvorenih vrata u OŠ "Narodni heroj Savo Ilić"


  25.11.2014. - 15:39 | diana

 photo daniotvvrata_zpsc9d71b89.jpg

Osnovna škola „Narodni heroj Savo Ilić“ u Dobroti organizovala je Dan otvorenih vrata povodom Dana opštine Kotor. Ovom prilikom otvorene su izložbe knjiga „Kotorani Kotoru“ kao omaž uglednom Dobroćaninu Milošu Miloševiću, potom dobrotske čipke iz kolekcije Nadežde Radović, kao i mediteranske hrane. Među gostima je bio i predsjednik Opštine Kotor dr Aleksandar Stjepčević.
O životu i radu znamenitog Dobroćanina dr Miloša Miloševića govorila je doskorašnja predsjednica Savjeta ove škole dr Ranka Krivokapić. Ona je istakla da je Milošević ostavio neizbrisive tragove velikog humaniste, pjesnika, istoričara, muzikologa, vrsnog arhiviste i iznad svega čovjeka koji je izuzetno volio svoju Boku. "Posebno mjesto u svom bogatom radu i proučavanju, dr Milošević je dao istoriji pomorstva, tom, kako je poetski govorio, „izvoru života na kamenu”. Izuzetno bogat Miloševićev naučno-istraživački opus, 24 objavljene knjige i više od 230 naučnih radova, predstavlja nezaobilazan naučni izvor, kako za naučne krugove, tako i za čitaoce zainteresovane za prošlost i istoriju Boke Kotorske. On je izabrao da bude posrednik između prošlosti i sadšnjosti, slikar kolektivne sudbine ljudi na obalama zaliva, odnosno svega onoga što karakteriše Mediteran"-kazala je dr. Krivokapić.Muzički dio programa obogatila je poznata kotorska klapa Incanto.
Program su nadahnuto vodili učenici Milica Kašćelan i Martin Krivokapić.


Naši volonteri u akciji Crvenog Krsta


  11.05.2014. - 21:36 | diana

U okviru Nedjelje Crvenog krsta organizovana je akcija "Vaše malo, nekome puno" u saradnji OO Crvenog krsta i kompanije Roda i Laković. Akciju prikupljanja pomoći za socijalno ugrožene porodice pomogli su učenici naše škole svojim volonterskim radom.

Revijalni meč mladih šahista


  11.05.2014. - 08:50 | diana


Revijalni meč između mladih šahista Resursnog centra za sluh i govor “Dr Peruta Ivanović” iz Kotora i Osnovne škole “Narodni heroj Savo Ilić” iz Dobrote odigran je juče na dobrotskom šetalištu.
Prvi dio meča igran je po pravilima ubrzanog šaha, dok se u drugom dijelu koristio veliki baštenski šah.
U takvim uslovima bolje su se snašli osnovci iz Dobrote koji su ostvarili prednost u oba kruga (4:1 i 3:2), pa je meč završen njihovom pobjedom ukupnim rezultatom 7 : 3.
Nadmetanje mladih šahista privuklo je pažnju brojnih prolaznika koji su sunčano subotnje jutro provodili u šetnji.
Priredbi je prisustvovao i višestruki šampion Crne Gore šahovski majstor Momčilo Ćetković.
On je iskoristio priliku da mladim takmičarima prenese dio znanja i bogatog šahovskog iskustva.
Organizator priredbe bio je šahovski klub “Kotor”, a sponzor kafe-picerija “Mondo” iz Dobrote.


Treća nagrada za Mašu Radovanović na 8. međunarodnom festivalu dječije poezije „Dječije carstvo Mikrofin 2014.“


  03.05.2014. - 12:55 | diana

 photo Untitled_zps0eea421d.jpg

Na 8. međunarodnom festivalu dječije poezije u Banja Luci „Dječije carstvo Mikrofin 2014.“, održanom 24. i 25. aprila u Banja Luci, Maša Radovanović, učenica naše škole, predstavila se pjesmom „Bojiš li se mraka“ i osvojila treću nagradu, a dobitnica je i „Zlatnog ključa“ grada Banja Luke.
Ove godine primljen je najveći broj radova od kako festival postoji – preko 5000 radova, a na konkurs se odazvalo blizu 3500 malih pjesnika. "Dječije carstvoje jedina manifestacija ovog tipa koji se održava u Bosni i Hercegovini. “Dječije carstvo” je svojom veličinom, brojnošću učesnika i kvalitetom steklo ugled, kako među djecom i školama, tako i među piscima i kulturnim radnicima, ne samo u RS i BiH, nego i u cijelom regionu. Manifestacija Dječije carstvo je potpisala sporazume o saradnji sa manifestacijama: “Zmajeve dečije igre” iz Novog Sada, Susreti pisaca za djecu “Vezeni most” – Tuzla, “Sarajevski dani poezije” – dječiji program – Sarajevo, Festival pjesnika za djecu “Bulka” – Crvenka, Dječiji program “Ratkovićevih večeri poezije” – Bijelo Polje, “Festival humora za djecu” – Lazarevac, “Susreti pod starom maslinom” – Bar, te “Festival dječije knjige” Sliven – Bugarska. Organizator manifestacije je udruženje “KultArt, koje je osnovano u Banjaluci 2006. godine s ciljem da podstakne pjesništvo među učenicima osnovnih škola u regionu, da im omogući susrete sa afirmisanim dječijim pjesnicima i međusobno druženje i razmjenu iskustava.


Sportski uspjesi naših učenika


  19.04.2014. - 09:47 | diana

Učenici Osnovne škole „Narodni heroj Savo Ilić” iz Dobrote su na opštinskim sportskim igrama osnovnih škola osvojili prva mjesta u fudbalu, košarci (muškoj i ženskoj konkurenciji), šahu i atletici.
Sportski timovi dobrotske škole plasirali su se na regionalna takmičenja u Herceg Novom i Baru.
Mladi atletičari su već osvojili prvo mjesto i obezbjedili učešće na državnom takmičenju. Memtori sportskih ekipa su Kristina Milošević i Jelena Borozan, profesorice fizičkog vaspitanja.


EKO PATROLA -ČUVARI ZDRAVLJA I OKOLINE


  17.04.2014. - 10:22 | diana

U našoj školi formirana je Eko patrola učenika koja ima za cilj očuvanje zdravlja i okoline, kao i jačanje ekološke svijesti naših građana. Rad Eko patrole škole usmjeren je naročito na školsko okruženje u kojem borave naši učenici. Upozorenja Eko patrole se odnose na nemar i nepažnju građana koji u okruženju školskog dvorišta bacaju otpatke ili zapale cigar. Ovim putem molimo sve građane koji posjećuju našu školu da prihvate dobronamjerna upozorenja Eko patrole učenika u cilju očuvanja naše životne sredine.OBUKA NENASILNE KOMUNIKACIJE PO PROGRAMU "RIJEČI SU PROZORI, A NE ZIDOVI"


  08.04.2014. - 12:57 | diana


Od 4. do 6.aprila u OŠ “Narodni Heroj Savo Ilić” u Dobroti održan je prvi dio šestodnevne obuke nastavnika iz nenasilne komunikacije po pogramu “Riječi su prozori, a ne zidovi.” U obuci učestvuje 25 nastavnika iz pet osnovnih škola sa područja opštine Kotor. Drugi dio obuke biće održan od 11. do 13.aprila u istoj školi. Obuka je organizovana u sklopu projekta “Nenasilna komunikacija u crnogorskom osnovnom obrazovanju” čiji je autor psihološkinja Ranka Šarenac. Realizaciju projekta podržao je Institut za Otvoreno Društvo (Open Society Institute). Cilj projekta je da se nastavnicima i roditeljima, članovima Savjeta roditelja, predstave osnove nenasilne komunikacije, kao i da se nastavnici osposobe da organizuju radionice nenasilne komunikacije za učenike. Dugoročni cilj je smanjenje ne samo fizičkog nego i verbalnog nasilja kako u školi tako i u porodici. U sklopu projekta predviđa se i uspostavljanje kontakta sa nastavnicima iz osnovne škole u Stokholmu (Švedska) koja je zasnovana na principima nenasilne komunikacije. Integralni program obuke za nastavnike traje 6 dana. Radionica za roditelje biće održana u junu ove godine.


Nagrađena pjesma Maše Radovanović


  31.03.2014. - 11:24 | dianaNa 36. Limske večeri dječje poezije PRIBOJ 2014, Maša Radovanović, učenica OŠ „Narodni heroj Savo Ilić” Dobrota, plasirala se među pet finalista, a njena pjesma „Kako li je notama” proglašena je za najmaštovitiju na festivalu. Na ovom konkursu je pristiglo ukupno 598 radova iz 34 grada Srbije i Crne Gore. Vrijednu nagradu dobila je od Prosvjetnog pregleda Srbije. Mentorka nagrađene učenice je profesorica Smilja Sindik.


Priredba prvaka povodom proslave 8. Marta


  15.03.2014. - 19:33 | dianaIdi na stranicu  [1] 2 3 ... 24 25 26