Decenija nezavisnosti Crne Gore

dec.jpg
Online
Gostiju: 8
Članova: 0
Na ovoj strani: 1
Članovi: 306, Najnoviji: graserpoklad
Opštinsko takmičenje recitatora - Kotor
Luka Samardžić i Milica Kašćelan
Snimak: Martin Krivokapić
Ombudsman
KONTAKT FORMA

piite_nam.jpg
Radovi malih prvaka

Vijesti za 2016
PoUtSrČePeSuNe
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31 
Brojač
Ova strana danas...
ukupno: 33
jedinstveno: 1

Ova strana ukupno...
ukupno: 55141
jedinstveno: 12242

Sajt...
ukupno: 150165
jedinstveno: 23827
Dječiji parlament

20141124_103512_zps2c6a65b2.jpg
Školski maskenbal

skola1.jpg
maskenbal_2.jpg
Multimedijalna radionica
Hor "Savo Ilić" - "Svi smo mi isti"

Decenija nezavisnosti

poster_dn.png
Navigacija
JU OŠ "Narodni heroj Savo Ilić"

slide125.jpg
Foto galerija

Fotografije učenika i njihovih školskih aktivnosti možete preuzeti sa stranice:
RADOVI UČENIKA

uenici.jpg
radovi učenika

RASPORED ZVONA

sk_zvono.jpg
PRVA SMJENA
1.ČAS7.45-8.30
2.ČAS8.35-9.20
VELIKI ODMOR9.20-9.35
3.ČAS9.40-10.25
4.ČAS10.30-11.15
5.ČAS11.20-12.05
6.ČAS12.10-12.55
7.ČAS13.00-13.45
DRUGA SMJENA
1.ČAS13.00-13.45
2.ČAS13.50-14.35
VELIKI ODMOR14.35-14.50
3.ČAS14.55-15.40
4.ČAS15.45-16.30
5.ČAS16.35-17.20
6.ČAS17.25-18.10
Folklorna sekcija Savo Ilić
folklor_2.jpg

oro.jpg

IZDVAJAMO:

Projekat saradnje sa obrazovnim ustanovama iz zemalja u okruženju
Potpisan ugovor o bratimljenju i saradnji sa o.š."Điosue Borsi" iz Rima

26.10.2009.

mareamico_potpisivanje.jpg
Edmodo
Zdravo
Korisničko ime:

Lozinka:


Zapamti me

[ ]
[ ]
[ ]
Da li ste znali?
Samo jedan od dvije milijarde ljudi će doživjeti da bude star 116 ili više godina.
Talasi drugarstvaPripremili profesori fizičkog vaspitanja, Petra Ćetković i Aco BojanićDobro došli na web portal JU OŠ "Narodni heroj Savo Ilić"
Dobrota - Kotor

diana , 01.04.2016. - 09:29 // comment: 0


savoilic11.jpg


JELENA STANIŠIĆ - TREĆA NAGRADA NA LITERARNOM KONKURSU “SVOM UČITELJU/SVOJOJ UČITELJICI ZAHVALJUJEM ZA …”
diana , 05.10.2016. - 14:11 // comment: 0


dodjela.jpg

Ministar prosvjete mr Predrag Bošković uručio je nagrade pobjednicima Literarnog konkursa “Svom učitelju/svojoj učiteljici zahvaljujem za …“ koji je za učenike osnovne škole organizovan povodom 5. oktobra, svjetskog Dana učitelja.

Pobjednik Literarnog konkursa je Špiro Mugoša, učenik IX razreda JU OŠ “Oktoih”, čiji je mentor nastavnica Natalija Abramović. Drugo mjesto na Konkursu osvojila je Tanja Aleksić, učenica IX razreda JU OŠ “Vukajlo Kukalj” Šekular, Berane, čiji je mentor Dragana Bojović, dok je treće mjesto pripalo Jeleni Stanišić, učenici VI razreda JU OŠ “Narodni heroj Savo Ilić” Dobrota, Kotor, čiji je mentor Aleksandra Sindik.

Na svečanosti uručenja nagrada ministar Bošković je rekao da je ovo jedan od najvažnijih dana za Ministarstvo prosvjete jer je posvećen učiteljima i učiteljicama koji se pamte cijelog života i presudno utiču na formiranje ličnosti svakog đaka. On je rekao da je učiteljska profesija u Crnoj Gori dominantno ženska, pa da je od ukupno 2.068 ovih poslenika u Crnoj Gori, učiteljica 1.817, a učitelja je 251. Ministar je rekao da je napravljen značajan iskorak u unapređenju učiteljske profesije koji se odnosi na povećanje broja godina studiranja za sticanje diplome učitelja. Naime, od sljedeće godine učiteljske studije trajaće pet godina (po modelu 3+2) kako bi se obezbijedio što kvalitetniji učiteljski kadar.

Bošković je čestitao đacima na osvojenim nagradama i poželio im da ne zaborave svoje učitelje i nastavnike koji čine sve da od njih naprave dobre ljude koji će Crnu Goru graditi na kvalitetan način.

NAGRAĐENI RADOVI:
I mjesto- Špiro Mugoša.docx
II mjesto Tanja Aleksic.docx
III mjesto Jelena Stanišić.docx

VIDEO:
Dodjela nagrada pobjednicima Literarnog konkursa "Svom učitelju svojoj učiteljici zahvaljujem za..." – kadrovi
Ministar prosvjete Predrag Bošković - obraćanje povodom dodjele nagrada pobjednicima Literarnog konkursa povodom Dana učitelja

Špiro Mugoša učenik IX razreda JU OŠ "Oktoih" Podgorica I mjesto
Tanja Aleksić učenice IX razreda JU OŠ "Vukajlo Kukalj" Šekular, Berane II mjesto
Jelena Stanišić učenica VI razreda JU OŠ " Narodni heroj Savo Ilić", Dobrota, Kotor - III mjesto

Izvor: web portal www.mps.gov.me/vijesti

***

linije_2.jpg


PROGRAMOM "DAN HRVATSKOG PJESNIŠTVA BOKE U ZADRU" UČENICI OSNOVNE ŠKOLE "NARODNI HEROJ SAVO ILIĆ" PREDSTAVILI PJESNIŠTVO BOKE
diana , 01.10.2016. - 11:38 // comment: 0

naslovna_1.jpg

U utorak, 27. septembra u zadarskoj Gradskoj knjižnici predstavljen je dio bogatog hrvatskog pjesništva Boke Kotorske.
Program je dio istoimenog projekta studentice Zadarskog sveučilišta Marine Bogdanović, koji je prihvaćen i finansijski podržan od strane Fonda za zaštitu i ostvarivanje manjinskih prava, Crne Gore.
Pjesnički opus velikih hrvatskih pjesnika ovog područja, pjesnika Miloša Miloševića, Frana Alfirevića, Viktora Vide i Vicka Nikolića, poetsko - muzičkim programom predstavili su članovi dramske sekcije i hora Osnovne škole "Narodni heroj Savo Ilić" iz Dobrote koji u sklopu nastavnih aktivnosti njeguju kulturnu baštinu svoga kraja učeći mlade da rastu u duhu našeg naslijeđa i kulture.

naslovna_2.jpg naslovna_3.jpg

Cilj projekta je predstavljanje književnog opusa pjesnika sa područja Boke u Zadru i prezentacija bogate tradicije Boke Kotorske i stvaralaštva književnika sa ovog područja.
Posebnu draž ove večeri dalo je i prisustvo uvažene profesorice zadarskog sveučilišta Vande Babić, čija djela prožima bokeljska istorija, čije srce još uvijek čuva bokeljske kantune i portune, čija duša odiše jedinstvenim mentalitetom Zaliva hrvatskih svetaca i koja svoj život i rad posvećuje očuvanju identiteta Hrvata svoga rodnog kraja. Mala Boka ima tu mističnu moć da stvara velike ljude.

Voditelji programa pozdravili su profesoricu Vandu Babić izvođenjem njenih stihova voljenoj Boki i uz granu naranče donesenu iz njenog rodnog kraja ukazali čast i poštovanje profesorici. Bogatu dušu čarobne Boke otkrivali su, uvjerljivo i slikovito, madi recitatori Luka Samardžić, Nikola Vukšić, Milica Kašćelan, Irina Bulajić, Petra Bulajić, Mia Stjepčević, Dora Ljutić i Milica Popović, budeći snažne emocije i izazivajući vidno uživanje prisutnih.

Čarobni zvuk hora prelivao se dvoranom pjesmom "Čarobna Boka" u izvođenju hora u čijem sastavu su učenici OŠ "Savo Ilić": Maja Ćatović, Nikola Vukšić, Irina Bulajić, Petra Bulajić, Dora Ljutić, Staša Borozan, Jovana Dojćinović, Petra Petrović, Nađa Delić, Marija Martinović, i dvije učenice Gimnazije Kotor Jovana Delić i Đorđa Borozan.

Duh bokeljskih kantuna i portuna, šum i miris mora kao vječne ispiracije ljubavnih storija, slike kaleta i pjaceta donijeli su na scenu mladi glumci Luka Samardžić, Irina Bulajić, Nikola Vukšić, Milica Popović i Dora Ljutić.
Kratkim igrokazima i tradicionalnim bokeljskim govorom vjerno su oslikavali život pjaca i pjaceta drevne Boke.
u_gradskoj_knjinici_sl1.jpg

Dio večeri posvećen je velikom akademiku, naučniku i pjesniku, nikad zaboravljenom Milošu Miloševiću, koji je ostavio je neizbrisiv trag svojim djelima ne samo Boki već i voljenom gradu Zadru. Pored nebrojeno mnogo priznanja, dobitnik je i Plakete Zadarskog Sveučilišta. U ime sjećanja na ovoga velikog svestranog umjetnika, stihove njegove pjesme "Zadar" recitovao je Luka Samardžić, uz snažan emotivni utisak koji je pratio svaki izgovoreni stih.

Stihovima Frana Alfirević, pjesnika mora i morskih snova, dočarala je njegove zagrljaje i suze nostalgije Milica Kašćelan, poklanjajući posjetiocima plam sjećanja kao što je on poklanjao svojoj Boki. Program protkan snažnim emocijama u ugodnim raspoloženjem prisutnih završen je muzičkom porukom hora "Svi smo mi isti".

Na kraju programa, asistentica i ujedno autorica programskog dijela projekta Dijana Milošević zahvalila se učesnicima programa na odličnom i emotivnom izvođenju, profesoricama Aleksandri Sindik i Mirjani Ilić, kao i voditeljici hora Vesni Ivanović.

Posebnu zahvalnost je uputila i Fondu za zaštitu i ostvarivanje manjinskih prava, Crne Gore, koji je prepoznao značaj ovog projekta i dao finansijsku podršku projektu, Uz poklon suvenire ručne izrade preduzetničke sekcije  OŠ "Narodni heroj Savo Ilić", primjerke Hrvatskog glasnika Hrvatskog građanskog društva Crne Gore i promotivne materijale Turističke organizacije Opštine Kotor uputila je i zahvalnost direktorici Gradske knjižnice Doroteji Kamber Kontić, profesorici Vandi Babić i bibliotekaru Antu Kolanoviću.

"Libro kojim Boka šumi, otvorili smo večeras ovdje pred vama dragi posjetitelji u nadi da ćemo razbuktati plam drevnih lanterni i otvoriti i poslednju prašnjavu stranicu zaborava rukom naše mladosti i povezanosti. Ovo je samo jedna povijesna stranica bogate riznice Bokeljske tradicije i kulture koju ćemo nastaviti otkrivati i dalje." poručila je Dijana Milošević.

Prisutnima i gostima se obratila Vanda Babić i direktorica Gradske knjižnice Doroteja Kamber Kontić izražavajući zahvalnost i zadovoljstvo zbog započete saradnje uz nagoviještaj daljih planova predstavljanja programa u zadarskim školama i Sveučilištu. Nakon programskog dijela realizacija kompletnog programa projekta je nastavljena kroz obilazak i šetnju zadarskim poluotokom. Učenici i profesori su obišli crkvu Sv. Donata, katedralu Sv. Stošije,Trg Petra Zoranića, prošli Kalelargom, prošetali Forumom, Trgom tri bunara i parkom uz crkvu Gospe od zdravlja te nastavili do Morskih orgulja i Pozdrava suncu. Drugog dana nakon ručka u Splitu i obilaska grada uslijedio je povratak za Kotor.

***

linije_2.jpgOBJAVLJEN JAVNI POZIV ZA DOGRADNJU ŠKOLE
diana , 29.09.2016. - 15:46 // comment: 0


skola_savoilic_slajdovi.jpg

29. 09. 2016. godine objavljen je Javni poziv za dogradnju JU OŠ "Narodni heroj Savo Ilić". U planu je dogradnja 6 učionica uz postojeći objekat.
Vrijednost radova iznosi 211.000 eura, a sredstva je obezbijedila Opština Kotor.Ovom dogradnjom će se obezbijediti učionički prostor koji je do sada nedostajao, a time i poboljšati uslovi za rad.

***

linije_2.jpgUČENICI OSNOVNE ŠKOLE "NARODNI HEROJ SAVO ILIĆ" PREDSTAVLJAJU LOKALNE PJESNIKE U ZADRU
diana , 25.09.2016. - 11:24 // comment: 0


savo_ili-_uesnici_programa.jpg

U utorak, 27. septembra u zadarskoj Gradskoj knjižnici, u 19:00 sati, održati će se poetsko - muzički program "Dan hrvatskog pjesništva Boke u Zadru".
U programu učestvuju dramska sekcija i školski hor JU Osnovne škole "Savo Ilić" iz Kotora, koji će predstaviti pjesnički opus pjesnika Boke Viktora Vide, Frana Alfirevića, Vicka Nikolića i Miloša Miloševića muzikom i recitalima.
Program je dio istoimenog projekta studentice Zadarskog sveučilišta Marine Bogdanović, koji je prihvaćen i finansijski podržan od strane Fonda za zaštitu i ostvarivanje manjinskih prava, Crne Gore.
Cilj projekta je predstavljanje književnog opusa pjesnika sa područja Boke u Zadru i prezentacija bogate tradicije Boke Kotorske i stvaralaštva književnika sa ovog područja.

***

linije_2.jpg


PREDSTAVNICI NAŠE ŠKOLE UČESNICI MEĐUNARODNOG PROJEKTA „DOBIMO SE PRI SVETILNIKU“ U PIRANU
diana , 19.09.2016. - 19:09 // comment: 0logci.png

Predstavnici naše škole u sastavu: Andrej Joksimović, Damjan Stanišić i Đorđe Stanojević sa direktorom škole Nebojšom Kuč, učesnici su međunarodnog projekta „Dobimo se pri svetilniku“  (Upoznajte nas na svjetioniku) koji se održava u Piranu.
Ovo je rezultat dugogodišnje saradnje sa Osnovnom školom Ciril Kosmač i drugim školama UNESCO projekata. Međunarodni projekat, „Dobimo se pri svetilniku“ ( Upoznajte nas na svjetioniku) ove godine je organizovan u sloganu „Zven tišine“ (Zvucima tišine).
Projekat je podržan od strane Nacionalnog instituta za obrazovanje.
Učenici i nastavnici OŠ Ciril Kosmač Piran zajedno sa gostima iz Crne Gore i Hrvatske predstaviti će se ovogodišnjom temom stvaranje zvucima tišine, u periodu od 19. do 23. septembra.
Kulturna manifestacija s otvaranjem radova učesnika će biti u četvrtak, 22. septembra 2016 u 17 sati.
Posebni gosti manifestacije su Lado Jakša i Gaj Bostič.

svetilnik_2016-665x1024.jpg

***

linije_2.jpg


Idi na stranicu  [1] 2 3 ... 27 28 29
Arhiva